Μηνύματα

Μηνύματα

19 Ιουνίου 2015

Δημοτικό Σχολείο Αγροκηπίου

Πριν λίγο καιρό διαβάσαμε στις τάξεις μας το καταπληκτικό παραμύθι « Ο Ευτύχης και το ουράνιο τόξο» της Ευδοκίας Σκορδαλά – Κακατσάκη.
Το παραμύθι αυτό αναφέρεται στη σοβαρή περιπέτεια υγείας που αντιμετωπίζει ένα μικρό αρκουδάκι. Η συγγραφέας του βιβλίου προσεγγίζει την ασθένεια του καρκίνου με ένα τρόπο απλό, σαφή και ξεκάθαρο σεβόμενη όμως την παιδική ψυχή και την παιδική σκέψη.
Το παραμύθι συγκίνησε αληθινά τα παιδιά, που δε μένουν άλλωστε ποτέ αδιάφορα στον πόνο και στη λύπη. Έκαναν τις δικές τους σκέψεις, εξέφρασαν τις δικές τους αγωνίες και έδωσαν και το δικό τους αισιόδοξο μήνυμα!
Αφορμή για να γνωρίσουμε αυτό το παραμύθι στάθηκε η πρόταση του κ. Τάσου Μαραγκουδάκη , ο οποίος όντας ο ίδιος ενεργό μέλος του Συλλόγου ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ, σκέφτηκε και μας πρότεινε να γίνουμε γνώστες αυτής της μεγάλης προσπάθειας, μεταφέροντας και εμείς με τη σειρά μας, σε άλλα παιδιά, στο σχολείο μας και σε όλα τα σχολεία της χώρας το μήνυμα της αγάπης, της συμπαράστασης και προπάντων της ελπίδας για όλα αυτά τα παιδιά που περνούν το δικό τους Γολγοθά.
Τα παιδιά της Ε' τάξης επηρεασμένα από την ιστορία του Ευτύχη, λυτρωμένα από το φόβο και την αγωνία για την τύχη του, παίρνοντας ιδέες από τις εικόνες και το τραγούδι του παραμυθιού έγραψαν το δικό τους τραγούδι, αφιερωμένο στον Ευτύχη και σε κάθε μικρό Ευτύχη αυτής της Γης, στέλνοντας με όλη τη δύναμη της παιδικής τους φωνής… την αγάπη και την παρουσία τους.

Ο Ευτύχης κοντά μας

Ο Ευτύχης τ’ αρκουδάκι είναι σαν μικρό παιδάκι

μπαίνει μέσα στην αυλή μας κι ομορφαίνει τη ζωή μας!

Μια μέρα ξαφνικά μια μάγισσα κακιά

τον λάβωσε βαριά ταξίδεψε μακριά

και πέρασε πολλά με τ’ άλλα τα παιδιά…

Μη φοβάσαι μπόρα είναι θα περάσει

λαμπερό ουράνιο τόξο μες στη μέρα σου θα λάμψει!

Μια νύχτα ένα αστέρι κουράγιο θα του φέρει

τώρα όλα θα περάσουν πολύ γρήγορα θ’ αλλάξουν!

Οι γκρι μέρες περάσαν και τα βάσανα κοπάσαν

η ελπίδα θριαμβεύει κι η αγάπη κυριεύει…

Μη φοβάσαι μπόρα είναι θα περάσει

λαμπερό ουράνιο τόξο μες στη μέρα σου θα λάμψει!


Δημοτικό Σχολείο Αγροκηπίου

Η δασκάλα
Μαρία Νικολακάκη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου