Μηνύματα

Μηνύματα

20 Δεκεμβρίου 2015

Στο 27ο Νηπιαγωγείο Χανίων!

Ο Ευτύχης του «Ορίζοντα» επισκέφθηκε στις 2 Νοεμβρίου 2015 το 27ο Νηπιαγωγείο Χανίων και έμεινε μαζί μας για μια ολόκληρη εβδομάδα. 
  Έφερε μαζί του και το ουράνιο τόξο που μέσα του έκρυβε ελπίδα, συμπαράσταση, αισιοδοξία, δύναμη, κουράγιο, πίστη. για ό,τι δύσκολο μπορεί να συμβεί στη ζωή μας και πώς θα το αντιμετωπίσουμε.
Κατανοήσαμε ότι η ζωή μας δεν έχει πάντα μόνο χαρές, αλλά ότι μπορεί να έρθουν και δύσκολες μέρες. Και τι κάνουμε τότε; Ο Ευτύχης μας έδειξε το δρόμο. Αν δε χαθεί η ελπίδα τελικά θα κερδίσουμε.


  Καλλιεργήθηκε η ενσυναίσθηση των παιδιών. Μπήκαμε στη θέση του. Αυτό που θα κάναμε ήταν να περιμένουμε το ουράνιο τόξο, να φύγει η καταιγίδα. Αποφασίσαμε να βοηθήσουμε τον κάθε «Ευτύχη» που πολλές φορές δεν τον γνωρίζουμε. Βρήκαμε τρόπους και με μεγάλη χαρά μαζεύτηκε ένα συμβολικό ποσό για τον «Ορίζοντα».
 Τις περιπέτειες του Ευτύχη μπορείτε να τις δείτε στο τρισδιάστατο βιβλίο που έφτιαξαν τα παιδιά με την υποστήριξη των νηπιαγωγών στην παρακάτω διεύθυνση

http://www.zooburst.com/zb_books-viewer.php?book=zb01_565b3e0f8e88f

Ευχαριστούμε πολύ τον Ευτύχη, και ευχόμαστε σε κάθε «Ευτύχη» που θα βρεθεί σε δύσκολη θέση να μην ξεχνά ότι «Σαν στη ζωή μας κάτι δύσκολο συμβεί κάποια φουρτούνα δυνατή ή κάποια άτυχη στιγμή, το ουράνιο τόξο τότε θα εμφανισθεί, θα γίνει νέα η αρχή, να ’χετε ελπίδα στη ζωή μετά την καταιγίδα κάτι θα φανεί το ουράνιο τόξο θε να βγει. Να ’χετε ελπίδα στη ζωή».
Τα παιδιά και οι νηπιαγωγοί του 27ου Νηπιαγωγείου Χανίων

2 σχόλια:

  1. Γεια σας! Με λένε Ευδοκία Σκορδαλά-Κακατσάκη και είμαι η μαμά του Ευτύχη! Μόλις διάβασα την ανάρτηση του Νηπιαγωγείου σας.Είναι τόσο σπουδαία όλα όσα κάνατε για τον Ευτύχη! Χαίρομαι που τον αγκαλιάσατε με αγάπη, που μπήκατε στη θέση του, που μοιραστήκατε τα συναισθήματά του! Για όλα αυτά σας ευχαριστώ με όλη μου την καρδιά. Και σας εύχομαι ποτέ μα ποτέ να μη λείψει το Ουράνιο Τόξο από τον ουρανό της ζωής και της ψυχής όοολων σας! Με όοολη μου την αγάπη. Ευδοκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κ.Ευδοκία,
    σας ευχαριστούμε πολύ για τα ευγενικά σας λόγια.Ο Ευτυχης θα είναι πάντα μέσα στις καρδιές μας και το μήνυμα του,θα είναι σύντροφος μας στα βήματα της ζωής μας.
    Τα παιδιά και οι νηπιαγωγοί του 27 νηπιαγωγείου Χανίων

    ΑπάντησηΔιαγραφή